Передплата 2024 «Добрий господар»

У Росії заборонили вигулювати гусей біля озера і на дитячих майданчиках

  • 12.08.2015, 20:24
  • 1 128

Домашня птиця доставляє незручності місцевим жителям, пояснив чиновник.

Депутати Святозерского сільського поселення Пряжинський району Карелії заборонили вигул гусей біля озера, а також на спортивних та дитячих майданчиках. Домашня птиця доставляє незручності місцевим жителям, пояснив глава поселення Руслан Маляренко.

"За моєю ініціативою на сесії депутати прийняли рішення внести зміни в правила благоустрою Святозерского сільського поселення. За ним фізичним та юридичним особам забороняється вигул домашньої птиці біля водойм, на вулицях, у скверах, парках, стадіонах, дитячих майданчиках", — сказав Руслан Маляренко.

За його словами, в місцеву адміністрацію надходили численні скарги місцевих жителів на зграї гусей, яких тримають кілька сімей. Заборона був прийнятий депутатами 30 липня.

"Гуси гуляють на березі, все общипують, паскудять. Людям не дають відпочити і покупатися в озері. У зв'язку з цим довелося прийняти такі заходи", — сказав Руслан Маляренко.

Порушником правил благоустрою на перший раз передбачена відповідальність у вигляді попередження або штрафу в тисячу рублів, при повторному 2 тисячі рублів, зазначив він.

Всього в Святозерском сільському поселенні, за його словами, проживає 1 185 осіб і налічується кілька десятків гусей.

Джерело: Сегодні

Схожі новини