Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Бойовики гатять з важкої артилерії вздовж усієї лінії фронту

  • 12.08.2015, 10:18
  • 1 502

Триває ескалація конфлікту на Донбасі, викликана різкою активізацією російсько-терористичних військ під приводом «завдання випереджуючих ударів» з метою зриву міфічного «наступу українських військ» напередодні Дня Незалежності України.

Про це інформує керівник групи «Інформаційний Опір» Дмитро Тимчук.

"Поблизу н.п. Новомихайлівка, Степове і Березове бойовики інтенсивно застосовують 120-мм міномети і 122-мм артилерію, обстрілюючи передові позиції і ряд опорних пунктів сил АТО у тактичній глибині української оборони. На цих ділянках відзначається 4 мінометних батареї і 3 вогневі підрозділи 122-мм артилерії (всього 12 одиниць 120-мм мінометів, зведених у кілька вогневих груп, і 12 гармат стовбурної 122-мм артилерії). На цій ділянці бойовики організували централізоване управління вогнем усіх мінометних і артилерійських підрозділів (фіксується наявність єдиного пункту управління артилерією)", - пише він.

Як вказується, одразу на кількох ділянках лінії фронту, як у Донецькій, так і в Луганській областях, терористи застосовують практично усе озброєння, наявне у першій лінії, - різні види бронетехніки і артилерії, включаючи реактивну.

Також вогнева активність формувань російсько-терористичних військ фіксується поблизу н.п.Красногорівка, Лозове, Піски, Опитне, Авдіївка. На цій ділянці, окрім «традиційного» обстрілу з 82-мм і 120-мм мінометів, автоматичних гранатометів АГС-17 і зенітних установок ЗУ-23-2, активізувалася артилерія бойовиків. Зафіксовані короткі вогневі нальоти з 122-мм і 152-мм артилерії по передових позиціях сил АТО поблизу н.п. Опитне, до десятка снарядів випущено по н.п.Красногорівка (район цегляного заводу).

Джерело: Укрінформ

Схожі новини