Передплата 2024 «Добрий господар»

Порошенко відкрив доступ до реєстрів власників авто

  • 06.08.2015, 18:39
  • 1 189

Президент Петро Порошенко підписав закон, який вносить зміни у деякі закони, зокрема відкриває реєстр автовласників.

Про це повідомляє прес-служба президента.

Документ № 597-VIII від 14 липня сприятиме посиленню громадського контролю за владою, зниженню рівня корупції та посилення захисту права власності.

Він запроваджує додаткові заходи контролю за особами, які призначаються на відповідальні посади в органах державної влади та місцевого самоврядування, відновлення довіри в громадян до системи влади в Україні, а також створює умови для забезпечення відкритості, прозорості та публічності влади усіх рівнів.

Зокрема, Законом передбачається спрощення процедури доступу до відомостей, що містяться в Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно, надання вільного доступу до Державного земельного кадастру та Єдиного державного реєстру, держателем якого є Державтоінспекція Міністерства внутрішніх справ України.

Також закон "про дорожній рух" доповнюється статтею 34-1, якою врегульовується питання надання інформації про зареєстровані транспортні засоби з Єдиного державного реєстру.

Закон "Про запобігання корупції" доповнюється змінами щодо місцезнаходження об’єктів, які наводяться в декларації, а саме: назви області, району, населеного пункту, в яких знаходиться об'єкт.

Схожі новини