Передплата 2024 «Добрий господар»

Учасників погрому в Харкові допитали

  • 04.08.2015, 18:57
  • 1 354

Всіх учасників масових заворушень у Харкові 3 серпня встановлено і допитано.

Про це Укрінформу розповіла в.о.начальника прес-центру обласного управління МВС Оксана Калмикова.

"Правоохоронці встановили і допитали всіх учасників подій. Діями кожному з них буде дано належну правову оцінку і визначено міру провини", - зазначила Калмикова.

За її словами, триває судове розслідування за статтями "Масові заворушення" і "Хуліганство".

"Слідчі також з'ясовують мету прибуття і перебування на Харківщині групи молодих людей з інших регіонів країни", - сказала вона, додавши, що прихильники "Опозиційного блоку" прибули з Дніпропетровської, Запорізької та інших областей.

Як наголосив заступник начальника міліцейського главку полковник міліції Віталій Гузь, призначено службове розслідування стосовно співробітників міліції, які, за словами громадян, не належним чином відреагували на заворушення: "Винних буде притягнуто до дисциплінарної відповідальності, аж до звільнення".

Винні у вчорашніх заворушеннях у Харкові відповідатимуть за законом незалежно від партійної приналежності.

Губернатор області Ігор Райнін у свою чергу заявив журналістам: "Ті, хто спробує дестабілізувати ситуацію в регіоні, закликаючи харків'ян брати участь у різних політизованих акціях, будуть притягнуті до відповідальності незалежно від їх політичної приналежності".

За його словами, напередодні виборчої кампанії в Харкові активізувалися безвідповідальні і деструктивні елементи.

"Прикриваючись депутатським мандатом, вони намагаються змусити представників влади і юстиції "тиснути" на конкретних посадовців для прийняття на свою користь незаконного рішення. Ніхто - ні влада, ні вулиця - не будуть тиснути на органи юстиції і правосуддя. Такий тиск карається законом, незважаючи на осіб", - додав Райнін.

Нагадаємо, у Харкові 3 серпня сталися заворушення: молоді люди у балаклавах розбили мікроавтобуси, припарковані біля будівлі колишнього офісу Партії регіонів на вулиці Скрипника, почали кидати каміння в напрямку будівлі, біля якої було чутно постріли.

Між активістами і людьми, яких назвали "тітушками "Опозиційного блоку" та які захищали колишній офіс регіоналів, зав'язалася бійка.

Схожі новини