Передплата 2024 «Добрий господар»

Випадково знайдене невідоме оповідання Фіцджеральда опублікують онлайн

  • 04.08.2015, 18:39
  • 873

Восени в мережі з'явиться твір американського письменника "Температура", який знайшли в архівах Прінстонського університету.

Про це повідомляє The Guardian.

Віднайдене в архівах Прінстонського університету оповідання американського письменника Френсіса Скотта Фіцджеральда вперше буде опубліковано в Мережі в листопаді цього року.

Коротке оповідання "Температура" Фітцджеральд створив у липні 1939 року. Твір складається всього з восьми тисяч слів і, як вважають дослідники, має автобіографічний характер.

У книзі розповідається історія письменника Еммета Монсена, який проживає в Лос-Анджелесі і потерпає від алкогольної залежності.

Твір містить відсилання до фінансових труднощів, яких зазнавав Фіцджеральд після закінчення терміну дії контракту з медіакомпанією MGM, а також проблем зі здоров'ям через надмірне вживання алкоголю.

Виявив оповідання редактор журналу The Strand Ендрю Джилі, який описав його як "навіжену комедію з діалогами у стилі Вудхауса, романтичну і трохи трагічну".

"Я був вражений тим, яка ця розповідь смішна і цікава. Коли ми думаємо про Фіцджеральда, нам пригадуються лише трагічні романи, які він створював. Наприклад, "Великий Гетсбі" і "Ніч ніжна", але "Температура" показує, що він був однаково гарний і вправний також у коротких історіях, раз він був в змозі написати високу комедію", - зазначив Джилі.

Американський письменник Френсіс Скотт Кей Фіцджеральд, поряд з Ернестом Хемінгуеєм, Еріх Марія Ремарк, вважається одним з найважливіших представників так званого "втраченого покоління" у літературі. Фіцджеральд написав кілька романів про американську "добу джазу" 1920-х років. Найбільшу популярність письменникові принесли твори "По цей бік раю", "Великий Гетсбі", "Ніч ніжна".

Схожі новини