Передплата 2024 ВЗ

На Львівщині стартує унікальний веломарафон

  • 04.08.2015, 14:17
  • 794

У п’ятницю, 7 серпня, на Львівщині стартує дитячий веломарафон «Діти за мир та євроінтеграцію України» (Україна-Польща). У рамках проекту 10 велосипедистів ( 8 дітей і 2 дорослих), здійснять подорож з українського містечка Соснівка до польського містечка Освенцім і назад відстанню 1245 км.

За 24 дні веломандрівки діти зустрічатимуться на маршруті зі своїми ровесниками, представниками влади та громадських організацій. В Освенцімі діти відвідають державний музей «Аушвіц - Біркенау», який є всесвітньо відомим символом війни. В м.Затор, що поруч, діти відвідають найбільше у Польщі дитяче розважальне містечко - символ миру і щасливого дитинства. Діти також ознайомляться з багатьма іншими об’єктами туристичної інфраструктури Польщі, що зустрічатимуться на маршруті.

Організовує дитячий веломарафон Благодійний Фонд «Еко-милосердя» за підтримки Сокальської районної ради. «Мета акції, перш за все, у тому, щоб організувати літній відпочинок та оздоровлення дітей, виховувати в них найкращі людські риси, формувати здоровий спосіб життя, налагодити зв’язки з молоддю сусідньої європейської країни - Польщі та показати європейські стандарти життя. Також діти хочуть зробити свій внесок в боротьбу за мир, а саме - привернути увагу української та польської громадськості до процесу європейської інтеграції України та необхідності миру для Європи», - зазначив керівник проекту, Президент БФ «Еко-милосердя» Павло Савчук.

Юні марафонці будуть у Львові в суботу, 8 серпня: о 12 годині біля пам’ятника Т.Шевченку відбудеться брифінг для ЗМІ. А фінішуватимуть велосипедисти 30 серпня в м.Белз, де візьмуть участь в Європейських Днях Добросусідства «Белз — Корчмин, Україна - Польща».

Нагадаємо, БФ «Еко-милосердя» неодноразово організовував подібні дитячі велотуристичні заходи. Найбільші з них: 1-ий Транскарпатський дитячий велопробіг "Буг — Уж» (825 км, 16 днів, 16 учасників), 2-ий Транскарпатський дитячий велопробіг "Соснівка - Говерла - Соснівка" (22 дні, 22 учасники, 1200 км), 1-ий Трансєвропейський дитячий веломарафон "Україна - Атлантика" (8 країн Європи, 3500 км, 61 день, 16 учасників). До 20-річчя відновлення незалежності України діти здійснили веломарафон "Хочемо жити в незалежній Україні" - 2272 км, 32 дні.

Керівник проекту: президент БФ «Еко-милосердя» Павло Савчук

www.ecomercy.io.ua, е-mail: [email protected], тел. +38 063 7830955

Схожі новини