Передплата 2024 «Добра кухня»

Свідок у справі Сенцова заявив, що "Правий сектор" - підрозділ США

  • 04.08.2015, 14:05
  • 757

Північно-Кавказький окружний військовий суд РФ допитує у вівторок останніх свідків обвинувачення. Вони не знайомі ні з Сенцовим, ні з Кольченком, про підпали офісів проросійських організацій у Криму чули тільки в ЗМІ, це їх налякало, і вони вирішили виступити в суді.

Про це повідомляє Медиазона. Потерпілий Бочкарьов, який повинен був надати суду кошторис по ремонту офісу "Єдиної Росії", знову не з'явився на засідання. Також не з'явилася сьогодні заявлена обвинуваченням свідок Команська.

Суд приступив до допиту свідка Дмитра Пуртова, 18 серпня 1992 року народження, росіянина, випускника філософського факультету Таврійського національного університету, політолога, тимчасово непрацюючого.

Сенцова і Кольченка свідок не знає.

При цьому Пуртов заявив, що побоювався за своє здоров'я.

Адвокат Сенцова Дмитро Дінзе:

- Як ви особисто побоювалися за своє здоров'я чи життя?

- Я з'являвся на кількох ток-шоу, і я побоювався, що мені будуть надходити погрози.

- Ваші очікування справдилися?

- Мої ні, але іншим учасникам нашої організації, наскільки я знаю, надходили погрози в мережі інтернет

Захисник Кольченка Світлана Сидоркіна:

- За яких обставин ви стали свідком у справі?

- У зв'язку з тим, що після підпалу я і лідери нашої організації побоювалися за своє здоров'я, нам було запропоновано дати свідчення. Це запропонував Владислав Ганджара, що керував нашою організацією.

- Ви зараз належите до МГЕР (Молода гвардія "Єдиної Росії).?

- На цей момент так.

Наступний свідок - Георгій Чорний, 11 квітня 1989 року народження, буфетник в ІП "Тарасов". З Кольченком та Сенцовим він також не знайомий.

Про підпал офісу "Русской общины" Чорний дізнався у квітні 2014 зі ЗМІ та від членів самої організації.

За його словами, крім того невідомі підпалили "офіс партії "Русское единство" в районі вулиці Шмідта". (Ймовірно, свідок має на увазі офіс "Русской общины Крыма" на Карла Лібкнехта, підпал якого інкримінується підсудним).

"У нас виникли побоювання, тому що у нас теж знаходився штаб нашого руху на вулиці генерала Крейзера, ми там проводили свою діяльність і стали побоюватися, як би це не повторилося і з нами", - сказав Чорний.

У суді він заявив, що "Правий сектор" є підрозділом США. Так, відповідаючи на питання адвоката Сенцова Дінзе про те, за що боровся - "Правий сектор" в Криму, він відповів:

- Ну, їм видніше. Захоплення влади намагалися здійснити.

- Навіщо їм це було потрібно?

- Напевно, тому що це один із структурних підрозділів Сполучених Штатів, які таким чином намагалися захопити владу.

Схожі новини