Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

За добу в зоні АТО загинули троє українських військових

  • 04.08.2015, 13:04
  • 1 012

За минулу добу російсько-терористичні війська 109 разів обстріляли позиції українських військ, троє військовослужбовців ЗСУ загинули, семеро отримали поранення.

Про це заявив секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов, повідомляє Еспресо.TV з посиланням на прес-службу РНБО.

"Останнім часом відбувається системна тенденція до збільшення кількості провокацій з боку збройних сил, що знаходяться на окупованих Росією територіях Луганської та Донецької областей", - зазначив він.

Турчинов наголосив, що вогонь ведеться з крупнокаліберної артилерії та мінометів, здебільшого розташованих у житлових кварталах окупованих міст. Він також додав, що Росія знову застосовує відпрацьовану в Криму і на Донбасі "тактику використання мирних мешканців у якості живого щита для прикриття своїх військових злочинів".

Секретар РНБО підкреслив, що все це відбувається під час того, коли "у політиків провідних демократичних країн час відпусток і тому неможливе активне реагування на провокації РФ, зокрема, шляхом посилення санкцій".

Він зауважив, що продовження такої демонстративно-провокативної поведінки Росії повністю перекреслює всі спроби мирного формату врегулювання процесу та де-факто свідчить про торпедування Москвою Мінських домовленостей.

"Щоденні військові провокації і злочини на сході нашої країни свідчать, що публічна полеміка РФ щодо відведення танків та озброєння менше 100 міліметрів є спробою ворога створити сприятливі передумови для наступу російсько-терористичних угруповань", - заявив Турчинов.

"Керівництво ЗСУ проводить аналіз можливих напрямів наступу ворога та відпрацьовує відповідні контрзаходи", - сказав він.

Схожі новини