Передплата 2024 «Добре здоров’я»

У Мінську обмінялися списками полонених і домовилися про відновлення Донбасу

  • 04.08.2015, 08:03
  • 701

Робоча група з економіки Контактної групи по Україні на зустрічі в Мінську досягла домовленостей про відновлення інфраструктури Донбасу.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Досягли домовленостей за двома групами питань. Перша - це водопостачання, експерти вивчать два об'єкти з Донецької та Луганської областей. Дана робота представляє інтерес для всіх протиборчих сторін", - заявив спецпредставник ОБСЄ Мартін Сайдік.

Крім того, за його словами, була досягнута домовленість з відновлення залізничного сполучення.

"На наступному тижні буде розроблено графік робіт з розмінування ряду населених пунктів на суміжних територіях", - додав він.

У свою чергу представник донецьких бойовиків Денис Пушілін заявив, що сторони обмінялися списками з обміну полоненими, повідомляє російський "Интерфакс".

"Списки військовополонених передані представнику України Віктору Медведчуку, в свою чергу Україна теж передала свої списки. Ми закликаємо до якнайшвидшого обміну за принципом всіх на всіх. Відносно решти вимагаємо помилування і амністію, але для цього повинен вступити в силу український закон про амністію", - зазначив він.

При цьому Пушілін додав, що в "ДНР" знаходяться 40 українських військовополонених, а в "ЛНР" - 5. При цьому в "ДНР" до обміну готові 12 осіб, в "ЛНР" - всі.

Схожі новини