Передплата 2024 ВЗ

"Секретний свідок" розповів суду про дружбу Сенцова з сатаністами

  • 03.08.2015, 18:11
  • 807

У Північно-Кавказькому військовому окружному суді в Ростові-на-Дону проходить у відкритому режимі допит засекречених свідків у справі Олега Сенцова та Олександра Кольченка. Зокрема, був допитаний дехто "Іванов", який навесні 2014 року працював у ФСБ.

Трансляцію засідання ведуть сайт Медіазона і Радіо Свобода.

«Я засекречений, тому що в залі - ЗМІ. Я не виключаю, що прихильники українських праворадикальних рухів будуть мені мститися», - так пояснив «Іванов» причину своєї засекреченості.

Як зазначає Радіо Свобода, свідчення "Іванова" повністю відповідають свідченням свідка Пирогова, який був агентом ФСБ.

Наразі допитується ще один засекречений свідок - "Олександра Смірніцька", яка нібито була присутня на зустрічах проукраїнських активістів у Криму. Вона розповідає, як на ці зустрічі приходили кримський татарин Асанов, Геннадій Афанасьєв і "інші друзі Чирнія та Олега, що відносяться до культури готів або сатаністів".

"Смірніцька" також заявила, що стосовно свідка Афанасьєва, який відмовився від своїх свідчень, "погрожують зробити нехороше після виходу, вважають зрадником".

Адвокат Кольченка Світлана Сидоркіна зажадала розсекретити свідка "Смірніцьку", проте суддя відхилив клопотання захисту.

Нагадаємо, кінорежисер Сенцов і активіст Кольченко обвинувачуються в тероризмі. За версією російського слідства, навесні 2014 року Сенцов нібито організував у Криму підпільну групу, пов'язану з українським "Правим сектором". Кольченку інкримінується участь у цьому "терористичному співтоваристві". Українці звинувачення відкидають.

Раніше адвокат Кольченка Світлана Сидоркіна припускала, що допит засекречених свідків проходитиме в закритому режимі.

Схожі новини