Передплата 2024 «Добра кухня»

Штаб АТО: "Найгарячіше зараз на захід від Донецька"

  • 03.08.2015, 14:37
  • 609

Найскладніша ситуація в зоні проведення АТО залишається на західних околицях Донецька, де бойовики цілодобово застосовують артилерію та танки.

Про це на брифінгу заявив речник Адміністрації Президента з питань АТО полковник Андрій Лисенко, повідомляє Укрінформ.

"На західних околицях Донецька обстановка залишається незмінно найскладнішою. Бойові дії з епізодичним застосуванням танків та артилерії ведуться в цілодобовому режимі", - сказав Лисенко.

За його словами, під ворожим обстрілом опинилися житлові квартали Авдіївки та Водяного. Водночас активність бойовиків біля Мар'їнки дещо знизилася.

При цьому в районі Горлівки вчора було достатньо спокійно. "Зафіксовано лише кілька збройних провокацій на лінії зіткнення у північно-західних околицях цього окупованого міста. Від Ленінського до Верхньоторецького вчора режим тиші зберігався", - повідомив речник.

Тихо вчора було і на південь від Донецька до Новотроїцького і Докучаєвська, додав він.

Лисенко повідомив, що підконтрольні Росії бойовики зосередили велику кількість важкої військової техніки в трикутнику Логвинове - Калинівка - Комуна, що на північ та північний схід від окупованого Дебальцевого і відкритообстрілюють українські позиції, в тому числі і вдень.

Водночас, зазначив речник, північніші позиції на лінії Санжарівка - Розсадки - Луганське успішно утримуються силами АТО.

Лисенко наголосив, що надзвичайно складною залишається ситуація в районі Світлодарська. "Вчора вранці ворожий мінометний обстріл наших позицій тривав понад три години. Під вогонь також потрапили спостерігачі Спільного центру з контролю та координації - міни розірвалися за 100 метрів від їхнього пункту управління", - повідомив він.

Схожі новини