Передплата 2024 «Добра кухня»

Батальйон "Донбас" проситься назад до Широкиного

  • 03.08.2015, 12:09
  • 880

Батальйон "Донбас" вважає помилковою демілітаризацію Широкиного і заявляє про готовність повернутися на позиції в цей населений пункт.

Про це йдеться у зверненні військовослужбовців добровольчого батальйону спеціального призначення НГУ "Донбас" до Верховного Головнокомандувача Збройних Сил України - Президента Петра Порошенко і до командуючого сектором "М" генерала Федорова. Текст звернення опубліковано у Фейсбуці.

"У зв'язку з високою ймовірністю загострення ситуації в районі н.п. Широкине наполягаємо на віддання наказу про повернення підрозділів "Донбасу" після ротації (тобто 03-04.08.2015) на позиції до н.п. Широкине. Абсолютно впевнені, що з урахуванням досвіду Іловайська, ДАП, Дебальцевого прийняття рішення про відведення батальйону, що має півтора року бойового досвіду (і з них півроку в н.п. Широкине) за межі Донецької області в умовах загострення ситуації - помилкове", - йдеться в документі.

Бійці "Донбасу" підкреслили, що готові як змінити підрозділи морської піхоти, так і зайняти з ними спільні позиції.

У батальйоні нагадали, що 28 липня "Донбас" залишив Широкине в рамках планової ротації. На зміну бійцям батальйону прийшли військовослужбовці морської піхоти ВМС ЗСУ. Термін планової ротації, відповідно до наказів командувача сектором, визначений як 5 діб та закінчується сьогодні, 3 серпня.

Бійці підкреслюють, що з початку ротації збільшилася кількість обстрілів з боку бойовиків. При цьому російсько-терористичні збройні формування зайняли території буферної зони за лінією Водяне - Комінтернове, підвівши артилерію і бронетехніку.

Крім того, на тимчасово залишених позиціях противника в Широкиному розвідгрупа виявила склади з озброєнням та боєприпасами, що свідчить про тимчасовий характер залишення позицій терористами, підкреслюють бійці "Донбасу".

Нагадаємо, сьогодні в Мінську Тристороння контактна група щодо Донбасу повинна виробити документ про демілітаризацію Широкиного.

Схожі новини