Передплата 2024 «Добре здоров’я»

ЗМІ: "Греція чекає на 24 млрд євро в якості першого траншу допомоги"

  • 03.08.2015, 08:27
  • 697

Афіни наполягають, аби перший транш в рамках пакету фінансової допомоги від міжнародних кредиторів склав близько 24 млрд євро.

Про це пише агентство Reuters з посиланням на грецькі ЗМІ.

Ці кошти можуть піти на рекапіталізацію грецьких банків, погашення короткострокових кредитів і виплату по заборгованості Європейському центральному банку (ЄЦБ).

Уряд Греції вже розпочав переговори про надання третього пакету допомоги обсягом 86 млрд євро з представниками Євросоюзу, ЄЦБ, Міжнародного валютного фонду і Європейського стабфонду.

Перший транш у розмірі 10 млрд євро може піти на реорганізацію структури капіталу ряду національних фінінститутів, 7,1 млрд євро - на повернення тимчасових позичок, 3,2 млрд - на виплати ЄЦБ, який є одним з власників боргових зобов'язань Афін.

В свою чергу журналісти дізнались, що міжнародні кредитори висунули цілий ряд вимог до Афін "в обмін" на затвердження чергового пакету фіндопомоги.

Йдеться, зокрема, йде про те, що прем'єр-міністр Греції Алексіс Ципрас повинен відмовитися від низки призначень, зроблених ним під час формування уряду, скасувати податкові пільги для селян і підвищити податки для судновласників.

Переговори про виділення Греції 86 млрд євро мають завершитись до середини серпня.

Схожі новини