Передплата 2024 «Добрий господар»

Терористи шість годин гатили по Луганському: Кожні дві хвилини - по п'ять пострілів

  • 02.08.2015, 17:53
  • 751

У Спільному центрі з координації та контролю (СЦКК) заявили, що зранку 2 серпня розпочався масовий обстріл бойовиками селища міського типу Луганське у Донецькій області.

За інформацією СЦКК, вогонь вівся з підконтрольноъ бойовикам території, з боку населених пунктів Калинівка і Логвинове, повідомляє "Новий час".

У центрі також заявили про використання бойовиками важкого озброєння. Так, вони активно гатять із 122-міліметрових артсистем, а також мінометів калібру 120 і 82 мм.

Крім того у СЦКК підкреслили високу інтенсивність обстрілу Луганського з боку бойовиків: "Тільки з 05.10 до 06.15 години ранку бойовики випустили близько 170 (!) мін і снарядів. Тобто, в середньому, по п'ять пострілів кожні дві хвилини".

Від обстрілу постраждали східна і північна частині населеного пункту, у тому числі житлові масиви.

Повідомляється також, що терористи обстріляли і спостерігачів СЦКК: "У Луганському 82 мм мінами була обстріляна спостережна група на пункті управління Спільного центру. Міни розірвалися ув житловому секторі за 100 метрів від пункту управління СЦКК".

Відзначається, що впливу представництва РФ в СЦКК на бойовиків для повного припинення вогню було недостатньо. Після його втручання обстріл поновлювався, хоча і з меншою інтенсивністю.

Обстріл повністю припинився об 11:50 після втручання керівника донецького офісу СММ ОБСЄ Ольги Скриповської.

"Таким чином, обстріли н.п. Луганське велися бойовиками близько шести годин", - наголосили у СЦКК.

Раніше повідомлялося, що на Маріупольському напрямку спостерігається відновлення російсько-терористичними військами бойових дій, порівняно з відносним затишшям, яке мало місце впродовж останніх кількох діб.

Схожі новини