Передплата 2024 «Добра кухня»

Порошенко привітав військових з Днем Повітряно-десантних військ

  • 02.08.2015, 09:55
  • 1 159

Сучасні Повітряні Сили як один із важливих гарантів цілісності і незалежності нашої держави надійно боронять повітряний простір України та є головним носієм бойового потенціалу українського війська.

Про це йдеться у вітанні Президента Петра Порошенка з нагоди Дня Повітряних Сил Збройних Сил України.

"У складний для нашої країни час воїни Повітряних Сил продемонстрували вірність Українському народові, мужність і незламність, самовідданість та високий професіоналізм. Активна авіаційна підтримка і надійне зенітне ракетне прикриття наших військ, ведення повітряної розвідки, перевезення особового складу та матеріальних засобів, санітарна евакуація і рішучі дії з оборони займаних рубежів пліч-о-пліч у взаємодії з підрозділами інших видів і родів військ - далеко не повний перелік завдань, які з гідністю виконують воїни Повітряних Сил", - зазначив Порошенко.

За його словами, прикладом героїзму та жертовності стали імена членів льотних екіпажів, військовослужбовців зведеного загону, військових частин і підрозділів Повітряних Сил, які віддали своє життя за мир в Україні, за наше з вами право будувати вільну європейську державу.

"Ми схиляємо голови перед світлою пам’яттю бойових побратимів, які не повернулися з бойових вильотів, героїчно загинули, утримуючи позиції, та до кінця виконали свій обов’язок перед Україною. Від імені Українського народу щиро дякую всім військовослужбовцям, ветеранам і працівникам Повітряних Сил Збройних Сил України за сумлінну службу Вітчизні та ратну працю", - наголосив Президент.

"Переконаний, що воїни Повітряних Сил і надалі будуть надійно стояти на варті небесних рубежів Батьківщини", - йдеться у вітанні.

День Високомобільних десантних військ Збройних Сил України відзначається, згідно з указом Президента № 457/2012 від 27 липня 2012 року, щорічно 2 серпня.

Десантні війська ЗСУ створені на базі аеромобільних військ та є правонаступниками повітряно-десантних військ. Вони призначені для дій у тилу противника, дій у ході спеціальних, антитерористичних та миротворчих операцій і виконання завдань, які неможливо ефективно вирішити іншими силами та засобами.

Десантні війська традиційно вважаються одними з найбільш боєздатних у Збройних Силах України.

Сьогодні військовослужбовці Високомобільних десантних військ разом з іншими частинами та підрозділами ЗСУ беруть найактивнішу участь в проведенні антитерористичної операції на сході України.

Схожі новини