Передплата 2024 «Добрий господар»

Джемілєв: "На Херсонщині створять мусульманський батальйон"

  • 01.08.2015, 20:09
  • 1 375

У Херсонській області буде дислокуватися мусульманський батальйон, який створять при Міноборони України.

Про це повідомив уповноважений президента України у справах кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв, повідомляє "Агентство кримські новини" .

"Зараз прийнято рішення про створення мусульманського батальйону, який буде підпорядкований Міністерству оборони України і який переважно буде дислокувати в прикордонній з Кримом Херсонській області", - сказав Джемілєв, виступаючи на II Всесвітньому конгресі кримських татар в Анкарі.

"У тій же Херсонській області ми вважаємо за доцільне сконцентрувати всіх наших співвітчизників, які змушені зараз покидати свою батьківщину і розселятися в інших областях України. Цим ми можемо досягти декілька цілей. По-перше, проживаючи разом, у своїй мовної та релігійної середовищі, у них буде менше ризиків втратити свою національну ідентичність, по-друге, дасть можливість побудувати і відкрити там національні школи та культові установи, по-третє, посилить українську присутність в цій складній і значною мірою підданої російській пропаганді області, по-четверте, полегшить повернення співвітчизників на свою батьківщину після звільнення її від окупації ", - заявив він.

Схожі новини