Передплата 2024 «Добрий господар»

Придніпровська ТЕС зупинила роботу через відсутність вугілля

  • 01.08.2015, 13:08
  • 916

У суботу на ДТЕК Придніпровській ТЕС через відсутність вугілля був зупинений останній енергоблок, який залишався в роботі.

Про це повідомляє прес-служба ДТЕК.

Як наголошується, відключення погоджено з диспетчером Дніпровської енергосистеми НЕК "Укренерго" - на ТЕС повністю вичерпаний запас вугілля.

"Відновлення роботи електростанції відбудеться після накопичення обсягу антрациту, необхідного для стабільної роботи ТЕС в осінньо-зимовий період", - йдеться у повідомленні.

У компанії повідомили, що ДТЕК робив усе можливе протягом року, щоб підтримувати роботу Придніпровської ТЕС (працює на вугіллі марки "антрацит").

"Компанія імпортувала близько 2 млн тонн вугілля, щоб не припинити роботу ТЕС, яка крім електроенергії виробляє і тепло. Про критичну ситуацію з вугіллям ДТЕК Придніпровської ТЕС неодноразово заявляла, починаючи з січня 2014 року", - зазначає прес-служба.

"Поки ми не можемо ні технічно, ні фінансово забезпечити поставку вугілля марки "А" в достатньому обсязі для Придніпровської ТЕС. Залізнична інфраструктура в зоні АТО сильно пошкоджена, не вирішена проблема дефіциту локомотивної тяги і порожніх вагонів", - сказав директор з генерації електроенергії ДТЕК Енерго Дуйсен Мергалієв.

Він зазначив, що купувати вугілля за кордоном враховуючи діючий тариф нижче собівартості і борг ДП "Енергоринок" перед теплоелектростанціями ДТЕК у розмірі 6,4 млрд гривень немає можливості.

"ТЕС не тільки джерело електроенергії, але також тепла і гарячої води для жителів міст-супутників. Щоб взимку люди не залишилися без опалення та гарячого водопостачання, станція повинна накопичити вугілля", - додав він.

Нагадаємо, у п'ятницю ПАТ "Донбасенерго" зупинило сьомий блок Слов'янської ТЕС через відсутність вугілля.

Як повідомлялося, прем'єр Арсеній Яценюк скликав на 3 серпня антикризовий енергетичний штаб через катастрофічну ситуацію в енергетичному секторі.

За його словами, ситуація в енергетичному секторі кризова, профільне міністерство та відповідні державні компанії не готові до забезпечення теплом та електроенергією країни.

Схожі новини