Передплата 2024 «Добра кухня»

Австралія домагатиметься створення трибуналу по MH17

  • 01.08.2015, 12:00
  • 538

Джулі Бішоп заявила, що Австралія домагатиметься пошуку альтернативного механізму для переслідування винних у катастрофі.

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на "Німецьку хвилю".

Австралія не має наміру відмовлятися від створення трибуналу для покарання винних у загибелі малайзійського літака над Донбасом. За словами міністра закордонних справ Австралії, люди повинні повірити в безпеку цивільної авіації.

"Ми сповнені рішучості отримати відповіді для постраждалих сімей. Люди повинні повірити в безпеку комерційних авіаліній і в те, що вони можуть безпечно подорожувати на комерційних літаках. Нам потрібно послати винним у трагедії дуже ясний сигнал про те, що їм не сховатися, і вони будуть притягнуті до відповіді", - заявила міністр закордонних справ Австралії Джулі Бішоп в інтерв'ю австралійському телебаченню.

Коментуючи рішення Росії накласти в Радбезі ООН вето на проект резолюції про створення міжнародного трибуналу по MH-17, Бішоп зазначила, що дії Москви тільки викликали нові питання. "Якщо Росія має данні з приводу того, що сталося, і може вказати пальцем в іншому напрямку, то чому вона не хоче, щоб її вислухали в незалежному, неупередженому суді, що користується підтримкою світової спільноти в особі Радбезу ООН", - підкреслила Джулі Бішоп.

Глава австралійського МЗС наголосила, що п'ять країн - Нідерланди, Малайзія, Бельгія, Австралія та Україна - домагатимуться пошуку альтернативного механізму для переслідування винних. "Найближчим часом ми проведемо нову зустріч і запропонуємо спосіб, як покарати винних у цьому звірячому злочині", - сказала вона.

У результаті загибелі малайзійського "Боїнга", який рік тому був імовірно збитий ракетою над Донбасом, загинули 298 осіб. Більшість жертв були громадянами Нідерландів, проте серед загиблих було і 38 австралійців, відзначає агентство AFP.

Схожі новини