Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Британія посилить захист від нелегалів новими огорожами та собаками

  • 01.08.2015, 10:40
  • 919

Велика Британія має намір посилити заходи безпеки для запобігання пересувань нелегальних мігрантів Євротунелем під протокою Ла-Манш.

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на "Німецьку хвилю".

Це питання британський прем'єр-міністр Девід Кемерон і президент Франції Франсуа Олланд обговорили напередодні ввечері телефоном.

"Глава уряду Великої Британії висловив готовність допомогти Франції у вирішенні проблеми шляхом будівництва нових огороджень на в'їзді у тунель з французького боку і використанням собак-шукачів для виявлення нелегалів", - йдеться у публікації.

Раніше Кемерон заявив, що швидкого вирішення проблеми проникнення біженців з континентальної Європи у Велику Британію немає. За його словами, британська сторона "зробить усе можливе", щоб запобігти нелегальній міграції до кінця літа 2015 року.

Близько двох тисяч мігрантів 28 і 29 липня здійснили спроби проникнути через Євротунель на територію Великої Британії. Цей випадок став наймасовішою акцією з нелегального перетину Ла-Маншу. У ніч проти 31 липня ще кілька сотень біженців спробували видертися на потяги та вантажівки на платформах, щоб доїхати до Сполученого Королівства. В околицях французького міста Кале зібралося до 5000 мігрантів, які розраховують тунелем перебратися у Британію.

Схожі новини

Популярне за добу

Популярне за тиждень