Передплата 2024 ВЗ

РФ знищуватиме європейські сири бульдозером

  • 31.07.2015, 19:46
  • 1 398

В РФ розповіли, як будуть знищувати європейські продукти, які потрапили під санкції.

Про це помічник керівника Россільгоспнагляду Олексій Алексєєнко розповів "Російській службі новин".

"Це звичайні методи знищення. Зазвичай рослинні продукти просто заорюють у спеціально відведених місцях. М'ясо відправляють на утильзаводи, де їх переробляють на м'ясо-кісткове борошно.

З молоком як і з будь-якою іншою рідиною будуть надходити, тобто виливати в певних місцях. Сири, швидше за все, пройде бульдозер, а потім — на звалища", — повідомив Алексєєнко.

За його словами, виявляти продукцію для знищення будуть три відомства: Федеральна митна служба, Россільгоспнагляд і Росспоживнагляд.

"Далі комісійно буде визначено метод знищення", — сказав Алексєєнко.

Говорити про відправлення незаконно ввезених в Росію продуктів на південний схід України Алексєєнко вважає недоцільним.

Указ про знищення продуктів, що потрапили під російське ембарго, президент РФ Володимир Путін підписав 29 липня. Заходи почнуть діяти з 6 серпня і не торкнуться продукції, яку люди ввозять для особистого користування.

Ліквідувати заборонені до ввезення продукти можна будь-яким способом, якщо при цьому не будуть порушуватися закони про охорону навколишнього середовища, повідомляється в постанові уряду.

Наприкінці червня Росія продовжила термін дії ембарго на продукти з Євросоюзу, США, Канади і деяких інших країн до 5 серпня 2016 року.

Схожі новини