Передплата 2024 «Добрий господар»

"Турецький потік": Анкара звинувачує Москву у зриві проекту

  • 31.07.2015, 13:14
  • 1 348

Переговори Туреччини та Росії про будівництво газопроводу «Турецький потік» призупинені після відмови Москви у підписанні ключової угоди про надання Туреччині знижки на російський газ.

Про це повідомляє Reuters із посиланнями на власні джерела.

«Росія бажає, щоб Туреччина дала позитивну відповідь на ряд питань, які є надто складними, щоб стати частиною переговорів щодо TurkStream. Такої можливості не буде. Для Туреччини підписання 10,25-відсоткової знижки (на газ -ред.) є ключовим, і є правом Туреччини», - наводить цитату джерела в офіційних колах Туреччини кореспондент Reuters.

Нагадаємо, у лютому міністр енергетики Туреччини Танер Йилдиз повідомив, що Анкара отримала знижку в розмірі 10,25% на 28-30 млрд кубометрів російського газу, однак офіційний документ досі не був підписаний.

За інформацією агентства, інша перешкода на шляху підписання угоди про будівництво газопроводу пояснюється бажанням Росії збудувати чотири гілки газопроводу сумарною потужністю 63 мільярдів кубометрів газу на рік. Водночас Туреччина погоджується на будівництво лише однієї гілки.

Джерело: Джерело: Укрінформ

Схожі новини