Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Вступну кампанію подовжили до 2 серпня

  • 31.07.2015, 11:51
  • 779

Через призупинення діяльності УЦОЯО певні категорії вступників можуть подати заяви на вступ до вишів до 2 серпня.

Про це інформує прес-служба Міністерства освіти і науки України.

"Вступникам, апеляційні заяви на результати ЗНО яких знаходяться на розгляді в УЦОЯО, рекомендуємо подавати заяви на вступ до приймальних комісій. Апеляційні заяви будуть розглянуті найближчим часом апеляційною комісією, конкурсний бал буде перераховано автоматично. Повідомляємо, що прийом заяв на вступ приймальними комісіями буде продовжено до 2 серпня 2015 року," - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що у разі втрати або пошкодження сертифіката ЗНО до приймальної комісії взамін нього може бути подано довідку Українського або регіонального центру оцінювання якості освіти про підтвердження факту проходження ЗНО.

Особливі умови подання заяв також створені для тих абітурієнтів, хто змінив прізвище або ім'я після проходження ЗНО, чи помилково вказав дату народження при реєстрації на ЗНО. У цих випадках фахівці міністерства радять звертатися до приймальних комісій тих вишів, куди планує вступати абітурієнт.

Нагадаємо, 22 липня Кабінет міністрів відсторонив від виконання службових обов'язків керівника Українського центру оцінювання якості освіти (УЦОЯО) Ігоря Лікарчука на час проведення службового розслідування.

У ході слідства встановлено, що службові особи керівного складу Центру організувалися у стійке злочинне об'єднання для несанкціонованого (з використанням службового становищ) втручання до "Системи оцінювання якості освіти" та «Реєстру осіб, які пройшли зовнішнє незалежне оцінювання" для зміни інформації, що обробляється в ньому, на користь третіх осі. Генпрокуратура розпочала кримінальне провадження за ч. 3 ст. 28, ч. 3 ст. 362, ст. 363, ч. 2 ст. 15, ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України.

Джерело: Укрінформ

Схожі новини