Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Москаль: "Угорщина впіймала 19 митників на сприянні контрабанді"

  • 31.07.2015, 11:31
  • 1 773

Закарпатська прикордонна служба посилює співпрацю с силовиками сусідніх країн, зокрема, Угорщини й Румунії.

Про це інформує офіційний сайт голови Закарпатської обласної державної адміністрації Геннадія Москаля.

"Після робочої зустрічі в Ужгороді силовиків прикордонних областей України, Угорщини, Словаччини та Румунії, в ході якої відбувся обмін оперативною інформацією, прокуратура та податкова інспекція Угорщини затримали 19 митників, що обгрунтовано підозрюються в сприянні контрабанди сигарет через контрольного-пропускні пункти на угорсько-українському кордоні. Зараз на місці працює слідчо-оперативна група правоохоронних структур із Будапешта", - йдеться у повідомленні.

Обмін інформацією здійснюється також із румунською стороною. Так, у ніч на 31 липня біля Ділового (Рахівський район Закарпатської області) мукачівські прикордонники помітили трьох чоловіків, що несли по ящику сигарет до українсько-румунського кордону. Помітивши переслідувачів, порушники кинули сигарети й через р.Тиса втекли на румунську територію. Українські правоохоронці попередили про втікачів румунських прикордонників.

Крім того, додається у повідомленні, протягом доби мукачівські прикордонники затримали п'ятьох нелегальних мігрантів (чотирьох з Іраку та одного з Сирії), які намагалися потрапити до Євросоюзу.

Нагадаємо, 28 липня в Ужгороді відбулася зустріч представників українських правоохоронних органів з колегами з Румунії, Угорщини та Словаччини за участю Москаля. Представники силових структур Угорщини та Румунії заявили, що потік контрабанди з України останнім часом практично припинився.

Джерело: Укрінформ

Схожі новини