Передплата 2024 ВЗ

Суд над Сенцовим: у зізнаннях головного свідка обвинувачення є суперечності

  • 30.07.2015, 17:28
  • 1 443

У суді в Ростові-на-Дону щодо справи українського режисера Олега Сенцова й активіста Олександра Кольченка при розгляді зізнань одного зі свідків обвинувачення Олексія Чирнія виявилися суперечності: у ранніх його свідченнях "керівником групи" був Геннадій Афанасьєв і лише пізніше - Сенцов.

Про це повідомляє у Твіттері Радіо Свобода.

«Ранні свідчення Чирнія вказують на Афанасьєва як на "керівника групи". А пізніше починає фігурувати Сенцов», - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, кінорежисер Олег Сенцов і активіст Олександр Кольченко звинувачуються у тероризмі. За версією російського слідства, навесні 2014 року Сенцов нібито організував у Криму підпільну групу, пов'язану з українським "Правим сектором". Кольченку ставиться у провину участь у цьому "терористичному співтоваристві". Кольченку загрожує мінімум 10 років, а Сенцову - 20. Обидва провину заперечують.

Як повідомлялося, Олександр Пирогов за завданням ФСБ запропонував свої послуги Олексію Чирнію для «створення вибухового пристрою». Чирній, як і інший учасник справи - Геннадій Афанасьєв, пішов на угоду зі слідством. Обидва отримали по 7 років. Тепер за умовами угоди вони мають свідчити проти Сенцова і Кольченка.

Схожі новини