Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Суд дозволив Савченко зустрітися з мамою і сестрою

  • 30.07.2015, 16:48
  • 1 360

Зустріч відбудеться найближчими днями.

Донецький міський суд Ростовської області задовольнив клопотання української льотчиці Надії Савченко про зустрічі з родичами. Про це журналістам повідомив один із адвокатів Савченко Микола Полозов.

"Найближчими днями вона зустрінеться з родичами", - цитує Полозова "РИА Новости". Поряд з тим, за словами адвоката, представники захисту мають намір відвідати Савченко вже цієї п'ятниці, 31 липня.

Нагадаємо, що сьогодні в Донецьку Ростовської області розпочався розгляд справи української льотчиці Надії Савченко. У зв'язку з початком процесу було посилено заходи безпеки: будівля суду оточена співробітниками ДІБДР, які забороняють стоянку автомобілів, співробітники поліції перевіряють акредитаційні посвідчення у присутніх журналістів, безпосередньо територія навколо міського суду постійно перевіряється кінологами, на місце прибули два спецавтомобілі ОМОН. Уздовж периметра будівлі суду перебувають збройні автоматники, а також снайпери. Адвокат Савченко Фейгін навіть написав, що бере із собою до суду бронежилет, а пристави в самому будинку просять не наближатися до вікон.

Поряд з тим за клопотанням захисту попереднє слухання у справі української льотчиці було відкладено для вирішення питання підсудності. До винесення відповідного рішення Надія Савченко буде перебувати в СІЗО № 3 Новочеркаська.

За версією слідства, Савченко під час військових дій на Донбасі в червні 2014 р., дізнавшись координати розташування групи російських журналістів та інших цивільних осіб під Луганськом, передала їх українським військовикам, і нібито саме за цими координатами було здійснено артилерійський обстріл, внаслідок якого загинули російські журналісти Ігор Корнелюк й Антон Волошин. Після цього, як стверджують російські слідчі, Савченко перейшла без документів російсько-український кордон і була затримана. Згідно з висунутими звинуваченнями, льотчиці загрожує до 25 років в'язниці.

Українська сторона і міжнародне співтовариство вважають Савченко полонянкою РФ, яку незаконно викрали та вивезли на територію РФ.

Схожі новини