Передплата 2024 «Добра кухня»

Яценюк проанонсував план "Б" після російського вето на трибунал

  • 30.07.2015, 12:14
  • 660

Україна разом із міжнародними партнерами після вето Росії на трибунал щодо розслідування аварії пасажирського літака рейсу MH-17 у 2014 році на Донбасі розпочала реалізацію плану "Б".

Про це у Фейсбуці написав прем'єр-міністр Арсеній Яценюк.

"Вето Росії - переконливий доказ вини російських терористів і прямого зв'язку Кремля з убивством невинних людей. Організатори і вбивці неминуче будуть покарані. Світ продовжить встановлення справедливості. Винні не уникнуть покарання. Не можна дозволити Росії знищити систему міжнародних відносин і підірвати авторитет Ради Безпеки ООН. З нашими міжнародними партнерами починаємо реалізацію плану "Б", - зазначив він.

Нагадаємо, Австралія, Бельгія, Малайзія, Нідерланди та Україна звернулися до Ради безпеки ООН з проханням створити міжнародний кримінальний трибунал для притягнення до відповідальності винних у катастрофі пасажирського літака рейсу МН-17 у небі над Донбасом рік тому. Однак під час голосування Росія виступила проти і таким чином наклала вето на це рішення.

"Боїнг-777" авіакомпанії "Малайзійські авіалінії" рейсу MH-17 із Амстердама до Куала-Лумпура 17 липня 2014 року був збитий у небі над територією Донбасу, захопленою підтримуваними Росією сепаратистами. Загинули всі 298 осіб, що були на борту. Україна і Захід підозрюють, що літак збили бойовики чи російські військові на Донбасі. Росія це заперечує і звинувачує Київ у катастрофі.

Джерело: Gazeta.ua

Схожі новини