Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Росія пояснила своє ветування трибуналу щодо Боїнга

  • 30.07.2015, 11:35
  • 863

У МЗС РФ таку ініціативу назвали "політизованою".

Росія заблокувала резолюцію Ради безпеки ООН щодо створення міжнародного трибуналу у справі авіакатастрофи пасажирського літака Boeing 777 через "політизованість ініціативи". Про це повідомила прес-служба Міністерства закордонних справ РФ.

Ідею щодо створення міжнародного трибуналу в Росії вважають "нав'язаною".

"Російська Федерація, всіляко намагаючись запобігти розколу в РБ ООН і перевести питання у конструктивне русло, не визнала можливим пропустити нав'язуване Раді Безпеки політизоване рішення, проголосувавши проти нього", — йдеться в повідомленні.

При цьому, у МЗС уточнили, що Росія пропонувала дочекатися міжнародного розслідування трагічної катастрофи з 298 загиблими, а ідею створення трибуналу назвали "контрпродуктивною". З аналогічними заявами раніше виступали президент РФ Владімір Путін і представник Росії в ООН Віталій Чуркін.

Як повідомлялося, Радбез ООН не зміг створити Трибунал по розслідуванню причин катастрофи рейсу МН17 над Україною через вето, яке наклала Росія з цього питання. Загалом 11 членів засідання проголосували «за» створення Трибуналу, три утрималися і тільки РФ голосувала «протии».

Крім того, представник Росії при Радбезі Віталій Чуркін допустив обмовку під час доповіді, зауваживши, що сподівається на «безкарність щодо тих, хто збивав літак».

Джерело: Тиждень.ua

Схожі новини