Передплата 2024 «Добрий господар»

Австралія обіцяє добитися судового переслідування винних у катастрофі MH-17

  • 30.07.2015, 08:37
  • 1 092

Австралія обіцяє добитися переслідування винних у авіакатастрофі рейсу MH-17, незважаючи на те, що Росія наклала вето на резолюцію щодо створення міжнародного трибуналу.

Про це під час засідання Радбезу ООН сказала міністр закордонних справ Австралії Джулі Бішоп, передає Укрінформ.

"Австралія разом зі своїми союзниками розробить новий порядок переслідування винних у цій катастрофі, щоб їх злочин не залишився безкарним", - сказала Бішоп.

Як відомо, Австралія, Бельгія, Малайзія, Нідерланди та Україна звернулися до Ради безпеки ООН з проханням створити міжнародний кримінальний трибунал для притягнення до відповідальності винних у катастрофі пасажирського літака рейсу МН17 у небі над Донбасом рік тому. Втім, під час голосування Росія очікувано стала єдиною країною, що виступила проти, і таким чином наклала вето на це рішення.

Нагадаємо: авіалайнер "Боїнг-777" авіакомпанії "Малайзійські авіалінії" рейсу MH17 із Амстердама до Куала-Лумпура був збитий у небі над територією східної України, захопленою підтримуваними Росією сепаратистами, 17 липня 2014 року. Загинули всі 298 осіб, що були на борту. Україна і Захід підозрюють, що літак збили бойовики чи російські військові на Донбасі. Росія це заперечує і звинувачує Київ у катастрофі.

Схожі новини