Передплата 2024 ВЗ

Росія проігнорувала запит України щодо екстрадиції сина Джемілєва

  • 29.07.2015, 20:56
  • 832

Керівництво Російської Федерації проігнорувало запит України щодо екстрадиції Хайсера Джемілєва - сина народного депутата Мустафи Джемілєва.

При цьому 3 серпня спливає термін відповіді на апеляційну скаргу адвоката Миколи Полозова, який вимагав відміни вироку і припинення кримінальної справи.

Про це Полозов розповів Укрінформ.

«21 липня закінчився термін, який був у Росії, щоб прореагувати на запит України з приводу екстрадиції Хайсера Джемілєва на Батьківщину. Що стосується моєї апеляції, то відповідь на неї має бути отримана до 3 серпня. Проте Верховний Суд у таких випадках часто не поспішає. До того ж зараз - час відпусток», - сказав Полозов.

Таким чином, Хайсер Джемілєв як і раніше знаходиться в СІЗО Краснодара. «Коли в мене з'явиться якесь віконце у справі Савченко, я поїду в Краснодар до Хайсера, уточню наші подальші плани», - відзначив адвокат.

Нагадаємо, 10 червня суд в Краснодарі засудив сина Хайсера Джемілєва до п'яти років колонії загального режиму за вбивство з необережності, а також викрадення і зберігання зброї.

Схожі новини