Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Бірюков: "Наразі Широкиного як населеного пункту майже не існує"

  • 29.07.2015, 20:24
  • 950

Наразі під час протистоянь Широкиного, як населеного пункту, майже не існує.

Про це заявив радник Президента України Юрій Бірюков в ході телемарафону "Україна понад усе" на "5 каналі".

"У Широкиному я був місяць тому. Тим, хто розповідає про здачу Широкиного, слід нагадати, що його вже практично не існує. Населений пункт знищений, там майже не лишилося місцевих жителів. А от про висоти, які тримають наші війська — наскільки я знаю, не йдеться (про відведення військ — ред.). У районі Широкиного зосереджено найбільше важкоозброєних підрозділів ЗСУ, ніж на будь-якій іншій ділянці фронту", - сказав Бірюков.

За його словами, наразі російська армія має на південному напрямку значно потужніші системи залпового вогню, ніж "Гради".

"При зіткненні таких потужностей про Широкине і щось інше просто не йтиметься. Це десятки тисяч людей, плюс системи залпового вогню… Важко уявити, що там буде. До речі, про системи залпового вогню — ті, хто кажуть, що Маріуполь обстріляли з боку Широкиного, не знають мабуть, що у російської армії є такі засоби як "Ураган", "Смерч", якими можна дістати до Маріуполя навіть з Новоазовська, або навіть з території РФ", - зазначив радник Президента.

За даними штабу АТО, демілітаризація в секторі "М" не передбачає відведення військ, зокрема особового складу, а лише важкого озброєння.

Схожі новини