Передплата 2024 ВЗ

На Донеччині спіймали злочинців, які друкували гривні в гаражі

  • 29.07.2015, 17:54
  • 1 593

У Донецькій області викрили групу злочинців, які друкували фальшиві гривні в гаражі.

На Донеччині спіймали злочинців, які друкували гривні в гаражі
На Донеччині спіймали злочинців, які друкували гривні в гаражі

Як повідомляє прес-служба Головного управління МВС України в Донецькій області, правоохоронці встановили чотирьох жителів Маріуполя (троє чоловіків і одна жінка), які налагодили виготовлення і збут підроблених банкнот.

"Безпосереднім виготовленням купюр займався 34-річний організатор групи, який раніше був засуджений за скоєння розбійного нападу і провів 7 років у в'язниці. Інші учасники групи забезпечували збут "грошових партій". Встановлено, що підроблені гривні фальшивомонетники збували за межами Донецької області", - йдеться в повідомленні.

Лабораторію з виготовлення грошей виявили в гаражі одного зі злочинців. Вилучили сканер, два кліше для нанесення водяних знаків, папір, художні пензлі та інші витратні матеріали для виготовлення підробок.

Крім того, були проведені обшуки за місцем проживання всіх учасників групи. У фігурантів вилучили готові підробки, а також аркуші паперу формату А-4 з нанесеним на них зображенням купюр номіналом 200 грн.

Як зазначається, правоохоронці провели кілька оперативних закупівель. Спершу за 2 тис. грн оперативники придбали у злочинців 5 тис. фальшивих гривень. Експертиза підтвердила, що вони є фальшивками.

Під час оперативної закупівлі наступної партії банкнот - 10 тисяч підроблених гривень, зловмисників затримали.

Фальшивомонетникам оголосили про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 199. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 5 до 10 років.

Джерело: Gazeta.ua

Схожі новини