Передплата 2024 ВЗ

Ходорковський заявив, що знає, хто вбив Нємцова

  • 29.07.2015, 12:20
  • 782

Російський бізнесмен і політик Михайло Ходорковський заявив, що на 80% впевнений у тому, хто вбивця опозиціонера Бориса Нємцова.

Про це він повідомив у ефірі телеканалу "Дождь", передає Еспресо.TV.

"Я впевнений, що я знаю, хто скоїв цей злочин. Інша справа - це моя впевненість 80%. Тим не менш, це те, що для мене достатньо", - наголосив Ходорковський.

На його думку, Нємцов міг бути убитий в результаті провокації "з боку когось із силовиків по відношенню до кадировців".

"Станом на сьогоднішній день ця версія має право на існування. Але це нічого не змінює. Рішення приймали цілком конкретні люди, на мій погляд, з оточення Кадирова. Але це моя точка зору", - повідомив він.

Водночас конкретних імен Ходорковський не назвав. Він розповів, що раніше порадився з людьми, які "мають більше право вирішувати, що зараз озвучувати", і було прийнято рішення поки не озвучувати конкретних імен.

"Це люди, близькі до Бориса Нємцова, люди, які краще за мене проінформовані про хід розслідування і які сприяють тому, щоб це розслідування не було зупинено. Якщо вони вважають, що це треба поки притримати, то це їх право", - додав він.

Борис Нємцов був убитий чотирма пострілами в спину 27 лютого на Великому москворецькому мосту біля Кремля. У скоєнні вбивства підозрюються п'ять осіб, у тому числі ймовірний стрілок - екс-боєць батальйону внутрішніх військ чеченської поліції "Північ" Заур Дадаєв. Спочатку він дав свідчення, однак потім від них відмовився, заявивши, що обмовив себе під тортурами.

Схожі новини