Передплата 2024 ВЗ

Ціни на нафту продовжуть падати. Brent - $53,11 за барель

  • 29.07.2015, 10:48
  • 798

Світові ціни на нафту демонструють негативну динаміку в середу на очікуваннях інвесторами підсумків засідання Федеральної резервної системи (ФРС) США, а також статистики щодо комерційних запасів нафти в країні.

Вартість вересневих ф'ючерсів на північноморську суміш Brent опускалася на 0,36% - до 53,11 долара за барель. Ціна вересневих ф'ючерсів на нафту WTI знижувалася на 0,4% - до 47,79 долара за барель, передає Еспресо.TV з посиланням на ПРАЙМ.

У вівторок розпочалося дводенне засідання ФРС США, на якому буде ухвалено рішення щодо базової ставки. Деякі аналітики очікують сигналів того, що базова ставка буде підвищена в вересні, в той час як інші вважають, що уповільнення економічного зростання Китаю і слабкі ціни на сировинні товари змусять регулятора відкласти підвищення ставки до наступного року.

Підвищення ставки стимулюватиме долар до зростання, що призведе до подорожчання нафти для держателів валют, які послаблюються по відношенню до американської. У результаті постраждає попит, а ціни на нафту будуть знижуватися, відзначає агентство Франс Прес.

"Інвестори звернуть пильну увагу на текст заяви ФРС у пошуках будь-якого підтвердження або інформації про терміни першого підвищення ставки", - наводить агентство думку експертів сінгапурського банку United Overseas Bank.

У середу управління енергетичної інформації (EIA) Міненерго США опублікує дані про запаси нафти в країні за тиждень, що завершився 24 липня. Аналітики очікують, що комерційні запаси нафти в країні (виключаючи стратегічний резерв) скоротилися на 0,333 мільйона барелів, до 463,6 мільйона барелів. Тижнем раніше показник склав 463,9 мільйона барелів, збільшившись на 2,5 мільйона барелів.

Схожі новини