Передплата 2024 «Добра кухня»

Україна зробила кредиторам нову пропозицію щодо реструктуризації боргів

  • 29.07.2015, 08:26
  • 717

Україна зробила кредиторам нову пропозицію щодо реструктуризації боргів і чекає відповідь на неї.

Про це повідомила міністр фінансів Наталія Яресько, пише Reuters.

Проте урядовець відмовилася озвучувати деталі нової пропозиції (зокрема, чи відмовилася Україна від вимоги щодо списання частини заборгованості, чому противилися кредитори). Яресько лише зауважила, що на цьому тижні можуть відбутися перемовини.

Як додає Bloomberg, за її словами, уряд очікує отримати відповідь від кредиторів у найближчі дні

Нагадаємо: в минулу середу офіційний представник МВФ Джеррі Райс заявляв, що 31 липня може відбутися засідання ради директорів Фонду, на якому буде розглядатися питання України. При цьому він зазначив, що МВФ сподівається на прогрес в переговорах між Україною та кредиторами щодо реструктуризації боргів до вказаної дати.

При цьому за даними джерела агентства Bloomberg, керівництво МВФ попередньо вирішило схвалити виділення Україні другого траншу кредиту на 1,7 млрд дол. після прийняття Верховною Радою низки законів, передбачених програмою співпраці.

На думку експертів агентства Moody’s, якщо до моменту вересневого перегляду програми МВФ уряд України та приватні кредитори не досягнуть угоди щодо реструктуризації боргів, тоді офіційний Київ може утриматися від погашення 23 вересня облігацій на 500 млн дол, випущених в 2010 році.

Схожі новини