Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Шокін: "Суд почав заочно судити Януковича та п'ятьох екс-чиновників"

  • 28.07.2015, 13:06
  • 796

ГПУ готується вручити Віктору Януковичу та чиновникам з його оточення підозру у держзраді і зловживанні владою.

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на РБК-України.

"На сьогодні розпочата процедура заочного засудження у п'яти кримінальних провадженнях стосовно шести осіб - Януковича, Арбузова, Клименко, Богатирьової та її заступника Остащенко, колишнього заступника міністра доходів і зборів Ігнатова. Печерський суд своїм рішенням визнав правомірність доводів, зібраних ГПУ щодо Богатирьової, Ігнатова і Януковича. І вже розпочав процедуру заочного засудження", - сказав під час брифінгу генеральний прокурор Віктор Шокін.

ГПУ готується вручити підозра у державній зраді, зловживанні владою і створення злочинної організації екс-президенту України Віктору Януковичу і його оточенню.

"На сьогодні вже розроблено і практично завершено повідомлення про підозру відносно Януковича та інших за ознаками злочину, передбачених частиною 1 ст. 255 - це створення злочинної організації, ст. 364 - зловживання владою і ст. 111 - передбачає державну зраду. В найближчий час таке повідомлення про підозру буде вручено Януковичу та іншим його поплічникам", - повідомив Шокін.

Генпрокурор додав, що процедура заочного засудження тривала, адже передбачає розгляд в українських судах і згодом, після вироків, рішення відправлять до закордонних судів.

Нагадаємо, що днями ГПУ розпочала процедуру спеціального досудового розслідування щодо колишнього міністра охорони здоров'я України Раїси Богатирьової.

Схожі новини