Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

"Шахтар" зіграє з "Фенербахче" на шляху до Ліги чемпіонів

  • 28.07.2015, 13:02
  • 816

Футболісти донецького "Шахтаря" у вівторок вступають у боротьбу за те, щоб потрапити до групового турніру Ліги чемпіонів, де, в принципі, вони є постійними учасниками вже кілька років поспіль.

Для досягнення мети підопічним Мірчи Луческу спочатку доведеться у третьому кваліфай-раунді здолати опір амбітного і досить зоряного турецького "Фенербахче".

"Гірники" прибули до Стамбула на перший матч з турками у чудовому настрої. Вони у фірмовому стилі виграли не лише Суперкубок України у чемпіона київського "Динамо", але і обидва стартові поєдинки нової першості країни. Показали при цьому дуже пристойний рівень командного футболу.

Те, що залишили клуб, за солідні, втім, гроші, перші футбольні скрипки - Дуглас Коста, Луїс Адріано і Фернандо - фатальним для команди Мірчи Луческу не стало. Лідерські функції наразі взяв на себе ще один донецький бразилець - Алекс Тейшейра. Окрім автора чотирьох із восьми голів, забитих "Шахтарем" у новому сезоні, партнерів також ведуть за собою Марлос і Тайсон, набирає обороти талановитий українець Віктор Коваленко.

Загалом, те, що залишили команду лідери, не дуже засмутило і самого "містера" Луческу, який наразі сподівається на зіграність і досвід виступів у Лізі чемпіонів.

"На гру і на результат не впливає продаж або купівля гравців, - заявив румунський тренер "гірників" на передматчевій прес-конференції у Стамбулі. - Так, "Фенербахче" придбав відомих в європейському футболі виконавців, а ми відпустили тих, хто хотів спробувати себе у кращих чемпіонатах. У "Фенербахче" гравці з великим досвідом і індивідуальною майстерністю, але у нас, у свою чергу, є досвід виступів у групі Ліги чемпіонів".

А ось португальський наставник "Фенербахче" Вітор Перейра виділив три найсильніші якості донецького клубу.

"Зрозуміло, потрібно відзначити деякі переваги "Шахтаря". Перше: вони багато років працюють з одним і тим же тренером. При цьому у них залишився практично той же склад. Третьою перевагою суперника є те, що він розпочав підготовку раніше, а їхній чемпіонат вже стартував", - сказав тренер.

Окрім цього, він заявив перед грою, що дуже добре знайомий з українськими командами загалом.

"Я вже зустрічався і з "Шахтарем", і з "Дніпром", і з "Динамо". Можу сказати, що вже добре знаю український футбол, - підкреслив Перейра. - Українці дуже педантично підходять до своїх команд, прагнуть залучити до них хороших гравців. Знаю, що часто у півзахисті і в атаці тут діють футболісти з Бразилії. Це дуже швидкісні виконавці. Також грають якісні захисники. Тому виходить хороший синтез, і команди успішно себе показують. Я ставлюся з великою повагою до суперника. Але наше завдання завтра - поставити свій підпис у цьому матчі".

Перший поєдинок третього кваліфікаційного раунду Ліги чемпіонів "Фенербахче" - "Шахтар" розпочнеться на стадіоні "Шюкрю Сараджоглу" в Стамбулі у вівторок, 28 липня, о 21.00 (показують телеканали "Україна" і "Футбол 1"). Матч у відповідь пройде у Львові 5 серпня.

Схожі новини