Передплата 2024 «Добрий господар»

The Financial Times: "Росію чекає важка зима"

  • 28.07.2015, 12:00
  • 1 286

Російську владу тривожить повернення добровольців, які воювали в Україні на стороні терористів.

Про це пише кореспондент The Financial Times Кортні Уівер.

Він розповідає історію Олега Мельникова, який в минулому брав активну участь в антипутінських мітингах, проте торік приєднався до проросійських бойовиків на Східній Україні.

"Мельников — член правого флангу російської опозиції: групи радикальних націоналістів, які вважають, що українські "яструби" почали війну проти етнічних росіян на Східній Україні, і вони зобов'язані їх зупинити", — йдеться в статті.

Ті, хто їздив у Донецьк допомагати повстанцям, не обов'язково підтримують російську владу - і тепер у цих людей є військовий досвід, — говорить Мельников.

Уівер пише, що спочатку терорист був затятим прихильником Майдану, та його погляди змінилися в травні 2014 року, після того як понад 40 проросійських активістів загинули під час пожежі в Одесі.

Читайте також: Путіна може вбити його ж оточення, — екс-розвідник

"За останній рік, за його оцінкою, він провів сім місяців на Східній Україні, але більшу частину часу виконував невійськові функції. З серпня його головним завданням було допомагати координувати обмін військовополоненими", - передає видання.

Він передбачає, що Росію чекає "важка зима", і колишні добровольці, такі як він, зможуть незабаром зіграти велику роль.

"Я думаю, що ці люди дадуть про себе знати в певний момент, коли уряд буде приймати важливі рішення — через протести, що нагадують Майдан. Як показав Майдан, революцію роблять не 100 тисяч осіб, що стоять колом, а тисяча радикалів, які діють", — наголосив Мельников.

Джерело: Телеканал новин 24

Схожі новини