Передплата 2024 ВЗ

Румунія звинуватила прем'єра Угорщини в ревізіонізмі

  • 27.07.2015, 20:08
  • 1 004

МЗС Румунії звинуватило прем'єр-міністра Угорщини Віктора Орбана в ревізіонізмі після того, як він розмістив на своїй сторінці у Facebook зображення емблем з картою та геральдикою "Великої Угорщини".

Про це повідомляє Reuters.

Відповідні зображення з'явилися на сторінці Орбана у соцмережі після того, як він відвідав у суботу Трансільванію - область на північному заході Румунії, яка до 1920 року входила до складу Угорщини.

За результатами візиту прем'єр Угорщини розмістив фото, в тому числі металевих емблем і дерев'яних бейджів з гравіюванням карти, прапорів і геральдики "Великої Угорщини", які продавалися в Трансільванії, додавши підпис: "для нас це Європа на кону".

Зображення викликали обурення в МЗС Румунії, яке назвало дії Орбана "ревізізонізмом".

"На жаль, лише через день після того, як він закликав до прагматизму і виступав за "результативні" румунсько-угорські відносини, прем'єр-міністр Орбан вибрав публікацію ... зображень, які включали символи Великої Угорщини...", - підкреслили в зовнішньополітичному відомтсві Румунії.

"Просування цих ревізіоністських символів особисто прем'єр-міністром є абсолютно неприйнятним", - заявили в МЗС.

Водночас в уряді Угорщини наголошують, що на фото зображені виключно "історичні символи".

"Не може бути поставлено під сумнів, що ці реліквії відносяться до історії Угорщини", - заявив прес-секретар уряду Золтан Ковач в інтерв'ю агентству.

"Чому це проблема? Ми дійсно не розуміємо", - дивується він.

Схожі новини