Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

ОБСЄ: "Бойовики будують свою лінію фортифікації"

  • 23.07.2015, 20:12
  • 1 981

Сторони протистояння на Донбасі проводять активну фортифікацію своїх позицій.

Про це заявив заступник голови Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ Олександр Хуг під час брифінгу в четвер у Києві, повідомляє Укрінформ.

«Ми продовжуємо фіксувати багато озброєння і пересування військових вантажних автомобілів з персоналом і зброєю на територіях так званих ДНР/ЛНР, а також контрольованих урядом територіях», - сказав він.

Зокрема, спостерігачі фіксували 120-мм міномети, реактивні системи залпового вогню, завантажені амуніцією траки, танки Т-64, уточнив Хуг.

«Це говорить про збільшення військової активності в зоні АТО, що є порушенням Мінських домовленостей. Крім того, ми бачили активну фортифікацію оборонних позицій уздовж лінії зіткнення. Ці дані були підтверджені нашими безпілотними літальними апаратами», - наголосив він, додавши, що, як і минулого тижня, безпілотник отримав знімки, які свідчать про велику концентрацію військової техніки в районі контрольованого ДНР н.п. Комсомольське.

Водночас, за його словами, безпілотники ОБСЄ продовжують зазнавати серйозних ударів з боку потужних приладів радіоелектронної боротьби в основному на контрольованих ДНР територіях.

Схожі новини