Передплата 2024 ВЗ

ГПУ оголосила в розшук керівника "Оплоту"

  • 10.07.2015, 18:56
  • 1 040

Генеральна прокуратура направила до суду обвинувальний акт стосовно трьох учасників угруповання "Оплот" та повідомила про підозру його керівнику Євгену Жиліну.

Про це повідомляє прес-служба ГПУ.

"Управління спецрозслідувань Головного слідчого управління ГПУ завершило розслідування одного з епізодів злочинної діяльності очолюваного Євгеном Жиліним угруповання "Оплот" під час Революції Гідності, спрямованої на протидію протестним акціям", - йдеться у повідомленні. Відтак до Оболонського районного суду Києва 9 липня 2015 року скеровано обвинувальний акт стосовно трьох осіб.

"Їх підозрюють у вчиненні 21 січня 2014 року біля метро "Петрівка" за попередньою змовою із бійцями угруповання "Оплот", організованих Жиліним, злочинних дій стосовно потерпілих із застосуванням предметів, заздалегідь заготовлених для нанесення тілесних ушкоджень", - зауважили у прокуратурі.

У відомстві зазначили, що зловмисників також підозрюють у вчиненні грабежу, поєднаного із насильством, а також викраденні людини, що супроводжувалося заподіянням потерпілому фізичних страждань, а також у погрозі вбивством.

6 липня 2015 року за вказаними фактами було повідомлено про підозру Жиліну, оголошено його у розшук та отримано дозвіл суду на затримання та привід його до суду.

Окрім того, стосовно двох підозрюваних обраний запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Разом з тим одному з підозрюваних 8 липня 2015 року Печерським районним судом Києва змінено запобіжний захід з тримання під вартою на домашній арешт. Наразі прокурором внесено апеляцію на зазначене рішення суду.

Схожі новини