Передплата 2024 «Добрий господар»

Нідерланди вже точно знають, хто збив Боїнг МН17

  • 07.07.2015, 19:04
  • 1 736

Нідерланди, які взяли на себе керівництво розслідуванням обставин катастрофи Boeing на Донбасі, повідомили про те, що визначені "безпосередні виконавці і замовники" авіакатастрофи.

Про це повідомляє Еспресо.TV із посиланням на "DW".

"Ми все ближче до отримання переконливих доказів", - повідомив генеральний прокурор країни Фред Вестербеке.

Він також додав, що формально підозрювані не ідентифіковані, але група з "безпосередніх виконавців і замовників" знаходиться в полі зору прокуратури.

Як повідомляється, свою роботу слідчі збираються завершити до кінця поточного року.

Як наголошується, раніше Вестербеке у своїх інтерв'ю підкреслював, що слідчі перевіряють усі версії, хоча вважають основною, що катастрофа літака сталася в результаті ракетного удару.

"Влада України поклала відповідальність за трагедію пасажирського лайнера на сепаратистів Донбасу і Росію. У Росії всі звинувачення відкидають і, в свою чергу, покладають відповідальність на українську владу", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Нідерланди зажадали провести трибунал ООН, щоб покарати винних за крах лайнера.

"Серед 298 чоловік, що знаходилися на борту "Боїнга", що слідував рейсом MH17 з Амстердама в Куала-Лумпур, найбільше було голландців. Для створення міжнародного трибуналу буде потрібна згода Росії як постійного члена Ради Безпеки з правом вето. Однак Кремль критично відгукнувся на подібну ініціативу", - повідомляють в ЗМІ.

Схожі новини