Передплата 2024 «Добрий господар»

Фейгін: "Слідком Росії загнав себе у пастку"

  • 07.07.2015, 19:40
  • 2 507

Адвокат полоненої української льотчиці Надії Савченко Марк Фейгін прокоментував рішення Слідчого комітету Російської Федерації перекваліфікувати статтю обвинувачення щодо його підопічної на більш тяжку.

Про це він говорив у ефірі програми Еспресо.TV.

"Це не відрізняється від того, що було протягом року. Фабула звинувачення змінювалася не раз. Вони спочатку говорили, що Савченко перейшла кордон з Воронезької області, а тепер з Ростовської. Зараз вони ще виключили пункт, що загинули журналісти, тепер вони просто російські громадяни. Савченко не могла знати, якби вона була винна, а вона не винна, що загинули російські журналісти. У них не було акредитації, жилетів, касок з назвою "Преса", - наголосив Марк Фейгін.

На думку адковата Савченко, Слідчий комітет загнав себе у пастку.

"Мені здається, що там не до кінця розуміють, як їм вибратися з цієї ситуації-пастки, тому що це ж декорування, притягання наявних фактів на звинувачення. Очевидно, що Савченко потрапила в полон раніше загибелі російських журналістів, вона в принципі не здійснювала ніяких злочинів. Але пособництво передбачало якийсь люфт, якийсь маневр, а так вони його собі не залишили. Якщо у них в обвинувальному висновку, якого ми ще не бачили, і воно не затверджено ГПУ, фігурує вже безпосереднє співучасть за змовою в групі осіб у вбивстві Волошина і Карнелюка, то це вступає в протиріччя з суб'єктивною стороною злочину, по якому потрібен прямий мотив, умисел на вбивство", - сказав Марк Фейгін.

Така ж сама ситуація і з деталями обвинувачення.

"Не кажучи вже про об'єктивну сторону. Нагадаю, обвинувачення стверджує, що Савченко залізла в Стукаловій Балці в 5 км від селища Металіст на 40-метрову вежу і звідти корегувала вогонь гаубичної артилерії батальйону "Айдар". Більшого божевілля уявити собі не можна. Тим більше обвинувачення ніяк не описує як вона передавала ці координати безпосередньо Мельничуку. Тобто вона взагалі не користувалася ніякими засобами зв'язку", - розповів Фейгін.

Тобто багато в чому вони метушаться, сильно маневрують між статтями обвинувачення, каже адвокат і запевняє, що "в суді сторона захисту доведе безпорадність цього звинувачення. Але це ніяк не пов'язано з вироком, вирок буде обвинувальний".

Нагадаємо, Слідчий комітет Росії перекваліфікував склад злочину української льотчиці і народного депутата Надії Савченко на більш тяжкий. Тепер її звинуваючують у вбивстві двох російських журналістів, а не пособництві в ньому.

Схожі новини