Передплата 2024 «Добра кухня»

Савченко каже, що на неї хотіли «повісити» неіснуючі трупи

  • 07.07.2015, 15:36
  • 555

Слідство у справі Надії Савченко намагалося додати до вже пред'явлених їй звинуваченнь ще одне: в замаху на загибель мирних громадян, які опинилися в той день там, де льотчиця потрапила в засідку.

«Я кажу: покажіть мені, хто ці люди. Це громадяни України, але в кримінальній справі навіть немає експертиз їхніх тіл», - розповіла ув’язнена «Матросской тищины». За її словами, «слідство вважає, що я наводила «орудія» на групу мирних громадян. Але жодних доказів цьому немає».

На даний момент Савченко звинувачують за статтею 105, частина 2 (вбивство одного і більше громадян) та статтєю 322, частина 1 (незаконний перетин кордону). Слідство закінчено, сказала українська льотчиця в бесіді з Зоєю Свєтовою і Людмилою Альперн - членами Громадської наглядової комісії РФ. «Я закінчила знайомитися з матеріалами кримінальної справи. Нічого нового, нічого цікавого я там не побачила». Текст бесіди опублікувала «Открытая Россия».

Савченко каже, що написала клопотання про розгляд її справи судом присяжних. Але особливого оптимізму в цьому питанні не відчуває. «Мені і моїм адвокатам відмовляють у багатьох клопотаннях: суд не відпускав мене на сесію ПАРЄ, наплював на те, що мій народ обрав мене депутатом Верховної Ради, а потім я стала делегатом ПАРЄ від України. Ані слідство, ані суд не визнають того, що я депутат Верховної Ради і що я делегат ПАРЄ», - нагадала Савченко своїм співбесідницям.

А на зауваження, мовляв, що «коли вас затримували, ви були просто військовослужбовцем», льотчиця відреагувала так: «Мені кажуть, що я заручниця Путіна. Добре, що не наложниця! »

Надія Савченко вже 55 тижнів перебуває в російському СІЗО. Її звинувачують у пособництві у вбивстві двох російських журналістів, замаху на вбивство кількох мирних громадян і незаконному перетині кордону.

Найближчими тижнями Генпрокуратура РФ має затвердити обвинувальний висновок, справу направлять до суду, і на початку серпня можуть відбутися попередні судові слухання.

Схожі новини