Передплата 2024 «Добрий господар»

Артеменко: "В Україні достатньо неросійських серіалів для наповнення ефіру"

  • 07.07.2015, 12:28
  • 1 335

Голова Нацради вважає, що якість вітчизняних серіалів страждає, але поява власного продукту – це вже успіх.

Про це голова Нацради з питань телебачення та радіомовлення Юрій Артеменко розповів в інтерв’ю "Укрінформу".

Голова Нацради зазначає, що українського продукту для наповнення сітки мовлення існує достатньо. "Тут питання в якості. Якість страждає. Пам'ятаєте, була велика дискусія в соцмережах з приводу виходу серіалу "Останній москаль"? Про його якість можна сперечатись. Я, наприклад, не задоволений нею, але ставлюся до цього філософськи. Це один із перших продуктів. Він, може, інколи не дуже вдало, не дуже влучно потрапляє в тему українського гумору, але це перший!" — зауважив Артеменко.

На думку голови Нацради, кількість створених фільмів важлива і для того, щоб український кінопродукт міг гідно показати себе на світовому ринку. "Для того, щоби у нас з'являлися оскароносні стрічки, треба зробити в тисячу разів більше фільмів. Із цієї тисячі десь шістсот будуть просто провальними. Близько двохсот якось сприйматимуться. Від сотні будуть у захваті. А десять чи п'ятнадцять претендуватимуть на "Оскара" й принесуть кошти. Тому я вітаю появу перших серіалів! Нам треба більше працювати, і в нас з'являться наші оскароносні фільми", - зазначив він.

Нагадаємо, Держкіно 4 червня заборонило до показу 162 російські фільми та серіали, що вийшли після 1 січня 2014 року, а також продукцію, яка пропагує діяльність правоохоронних органів, збройних сил, інших військових чи силових формувань Росії або окремих їх представників. До цього російські серіалиобходилися Україні в $300 млн на рік.

Схожі новини