Передплата 2024 ВЗ

Савченко відмовили в розгляді справи судом присяжних

  • 06.07.2015, 22:39
  • 984

Савченко також відмовили в розгляді справи в Москві.

Українській льотчиці Надії Савченко, яка перебуває в російському СІЗО, відмовили в розгляді кримінальної справи судом присяжних. Про це повідомив її адвокат Ніколай Полозов.

За його словами, Савченко також відмовили в розгляді справи в Москві.

Раніше інший її адвокат Марк Фейгін припустив, що його підзахисну можуть судити в Ростові, оскільки, за версією слідчих, Савченко перетнула російський кордон через місто Донецьк в Ростовській області. Фейгін зазначив, що про місце суду стане відомо після затвердження російської Генпрокуратурою обвинувального висновку.

Нагадаємо, представник Слідчого комітету Росії Владімір Маркін повідомив, що розслідування стосовно Савченко завершено, справу направлено до прокуратури.

Також 6 липня адвокат Савченко Ілля Новіков заявив, що у справі льотчиці раптово призначили суд.

Савченко — доброволець батальйону "Айдар". Майже місяць вона воювала у зоні АТО на Луганщині, де разом з іншими солдатами потрапила у засідку біля міста Щастя. Терористи вимагали за звільнення льотчиці свободи для чотирьох бойовиків. 8 липня стало відомо, що Савченко перебуває у слідчому ізоляторі в Росії. Її звинувачують у вбивстві журналістів російської ВДТРК Ігоря Корнелюка та Антона Волошина, які загинули 17 червня під Луганськом.

Джерело: Радіо Свобода

Схожі новини