Передплата 2024 «Добрий господар»

Кабмін створює стабілізаційний енергофонд

  • 06.07.2015, 17:46
  • 777

Кабінет міністрів планує створити "стабілізаційний енергетичний фонд" у розмірі 1 млрд доларів, кошти якого НАК "Нафтогаз України" використовуватиме для закупівлі імпортованого природного газу.

Про це свідчить постанова Кабінету міністрів №459 від 24 червня 2015 року.

"Формування стабілізаційного (резервного) енергетичного фонду здійснюється ПАТ НАК "Нафтогаз України" відповідно до договорів, укладених із зовнішніми кредиторами, під державні гарантії, надані на підставі окремих рішень Кабінету міністрів", - йдеться у постанові.

Згідно з документом, кошти стабілізаційного енергетичного фонду використовуються "Нафтогазом" для закупівлі імпортованого природного газу, послуг з приєднання та доступу до газотранспортних мереж, з транспортування та зберігання газу відповідно до договорів, укладених зазначеним товариством з постачальниками таких товарів, робіт і послуг.

"Природний газ, придбаний за рахунок коштів стабілізаційного енергетичного фонду, зберігається в підземних сховищах ПАТ "Укртрансгаз" і використовується НАК "Нафтогаз України" на підставі окремих рішень Кабінету міністрів", - йдеться у документі.

Схожі новини