Передплата 2024 «Добрий господар»

У Росії розбився п'ятий військовий літак за місяць

  • 06.07.2015, 17:15
  • 830

Фронтовий бомбардувальник Су-24М зазнав аварії в Хабаровському краї, два льотчики загинули.

Про це повідомляє російський "Інтерфакс" з посиланням на Міноборони РФ.

"Літак розбився при зльоті для виконання планового навчально-тренувального польоту в районі аеродрому Хурба (Хабаровський край). З доповіддю з місця, обидва льотчики загинули", — повідомило міністерство.

Згідно з повідомленням, літак впав о 14:35 в безлюдному районі, на землі руйнувань немає.

Польоти Су-24М у Росії призупинили до з'ясування причин катастрофи.

Агентство, в свою чергу, з посиланням на своє джерело в силових структурах регіону повідомило, що причиною катастрофи бомбардувальника стала, швидше за все, технічна несправність літака.

"За попередніми доповідями з місця льотної аварії, причиною катастрофи бомбардувальника стала відмова техніки", — сказав співрозмовник агентства.

Нинішня катастрофа з Су-24М — це вже п'ята льотна аварія з бойовими літаками ВПС Росії протягом останнього місяця. Так, на початку червня на полігоні "Ашулук" розбився винищувач Міг-29, у Воронезькій області при здійсненні посадки зазнав аварії фронтовий бомбардувальник Су-34, в Приамур'ї викотився за межі ЗПС і згорів стратегічний ракетоносець Ту-95, три дні тому в Краснодарському країрозбився винищувач Міг-29.

Остання катастрофа з бомбардувальником Су-24 сталася в лютому 2015 року у Волгоградській області, обидва пілоти загинули. За інформацією Міноборони РФ, літак розбився під час заходження на посадку після виконання планового польоту.

Схожі новини