Передплата 2024 «Добра кухня»

Партія Качинського проти вступу Польщі в єврозону

  • 05.07.2015, 20:42
  • 1 486

Право-консервативна опозиційна партія “Право і Справедливість” (PiS) Ярослава Качинського виступає проти вступу Польщі в єврозону в найближчій перспективі

Про це під час триденного конгресу PiS у місті Катовіце (південь Польщі) заявила один з лідерів партії, кандидат на посаду прем’єр-міністра РП Беата Шидло, повідомляє Еспресо.TV із посиланням на Укрінформ.

“Хочу дуже чітко поставити справу польської валюти. Злотий дуже добре сприяє розвитку нашої країни. Поки поляки не зароблятимуть стільки ж, скільки заробляють у країнах так званої старої Європи, ми не введемо Польщу до єврозони”,- підкреслила Шидло.

Під час конгресу вона оприлюднила основні соціально-економічні пропозиції, з якими PiS має намір перемогти у жовтневих парламентських виборах.

Партія Качинського пропонує зменшити податок з прибутку для малих і середніх фірм з 19% до 15%, а ПДВ — з 23% до 22%. Замість того, PiS хоче накласти на гіпермаркети податок від товарообороту, а також запровадити податок для банків. Найбільша опозиційна партія Польщі пропонує загальмувати процес сплати місцевими компаніями податків в офшорах, обмежити участь іноземного капіталу у банківській сфері, а також збільшити зарплати працюючим. Крім того, PiS пропонує виплачувати кожній польській сім’ї додатково 500 злотих (135 дол.) за другу і кожну наступну дитину.

Глава польського уряду, лідер правлячої “Громадянської платформи” (РО) Ева Копач критично висловилася щодо пропозицій політичних опонентів. Вона зазначила, що бюджетні пропозиції PiS є “нереальними”, і їх неможливо виконати. Раніше Копач назвала триденний конгрес PiS “грецьким весіллям”, натякаючи на те, що польська опозиція роздає виборцям обіцянки, які неможливо реалізувати.

Парламентські вибори в Польщі відбудуться у жовтні. Їх дата ще точно не визначена. Соціологічні дослідження на сьогодні найбільше шансів на перемогу дають партії PiS Качинського.

Схожі новини