Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

У Слов'янську святкують річницю визволення міста від проросійських бойовиків

  • 05.07.2015, 11:08
  • 1 141

Сьогодні рівно рік, як місто залишили проросійські бойовики на чолі із ватажком Ігорем Гіркіним.

У Слов'янську святкують річницю визволення міста від проросійських бойовиків
У Слов'янську святкують річницю визволення міста від проросійських бойовиків

3 липня 2014 року силами АТО було заблоковано місто Миколаївка, де знищено 6 опорних пунктів проросійських бойовиків, а також вийшли до автотраси "Харків — Довжанський". У боях загинув один та поранено 4 українських військових, а в той же час, за даними РНБО, втрати терористів сягнули більше 150 осіб.

А 4 липня 2014 року Миколаївка була повністю звільнена від проросійських бойовиків та взята під контроль силами АТО, яким здалось у полон більше більше 50 терористів на чолі із ватажком на прізвисько "Скорпіон". Також 4 липня було обстріляно низку блокпостів поблизу Слов'янська, аеродром у Краматорську.

В ніч на 5 липня терористи організовано залишили Слов'янськ. За твердженням ватажка терористів Гіркіна таке рішення було прийнято задля того, щоб "зберегти сили", натомість основні сили терористи передислокували у Горлівку та Донецьк. Відступ терористів дозволив українським військам увійти до міста, встановити державний прапор над міськадміністрацією, та розпочати місію з надання гуманітарної допомоги мешканцям міста.

За інформацією військовослужбовця, що діяв під прикриттям в угрупуванні Ігоря Гіркіна, чисельність всього угрупування, що вийшло зі Слов'янська, складала 1824 чоловіка. Ця цифра була у відомості на забезпечення, документ випадково потрапив до рук розвідника.

Відхід терористичного угруповання Гіркіна дозволив протягом 5-6 липня встановити український контроль над містами Краматорськ, Артемівськ, Дружківка та Костянтинівка.

Схожі новини