Передплата 2024 «Добра кухня»

Яценюк: "Нова поліція буде в кожному місті і селі"

  • 04.07.2015, 16:28
  • 1 052

Перші співробітники патрульної служби столиці склали присягу на вірність українському народу.

Урочистості відбулись на Софіївській площі за участі Президента, Прем'єр-міністра, міністра внутрішніх справ та послів низки іноземних держав. Повідомляє Укрінформ.

"Вітаю працівників патрульної поліції зі складенням присяги на вірність українському народу. Слава Україні!" - привітав патрульних Петро Порошенко.

Глава держави закликав їх бути мужніми і чесними, попередивши, що інколи їм буде не легше, ніж воїнам на Донбасі.

"Присягати Україні - це честь. Сьогодні ви заступаєте на внутрішній фронт, фронт боротьби за закон і справедливість. Повірте, у столиці інколи вам буде не легше, ніж воїнам на Донбасі", - сказав він.

Прем'єр міністр Арсеній Яценюк пообіцяв патрульним достойну зарплату та технічне забезпечення.

"Ми разом з Президентом, з міністром внутрішніх справ свою роботу зробимо. Наша робота — це забезпечити заробітну платню, забезпечити технікою, соціальними гарантіями. Ваша робота — це не просто змінити назву з "міліції" на "поліцію", а змінити, в першу чергу, відношення до українців. Зробити так, щоб кожен громадянин України пишався новою українською поліцією. Ви це зробите, ми переконані", — звернувся глава уряду до поліцейських.

Він наголосив на особливій участі у підготовці нової патрульної служби міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, а також його першого заступника Еки Згуладзе, а також Хатії Деканоідзе.

"Поки що вас лише 2 тисячі, але це вже 2 тисячі. Далі - від міста до міста ми рухатимемося, щоб нова українська поліція дійшла до кожного містечка, до кожного села, щоб кожна людина в країні відчула: я під захистом української поліції", - зазначив Яценюк.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков повідомив, що патрульні поліцейські вийдуть на пости в Києві сьогодні о 21:00. Главою нової патрульної поліції Києва призначено бойового офіцера і учасника АТО Олександра Фацевича.

У березні міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що нова патрульна поліція з'явиться в усіх містах-мільйонниках України до кінця 2015 р. Він також спрогнозував підвищення оперативності внаслідок цього, адже швидкість прибуття нової патрульної служби на виклик складе 4-7 хвилин.

Схожі новини